Sunday, 22 February 2015

Sekali Lagi... ^_^

Bila bersendirian..terasa ingin bpasangan...
pabila sudah ad yg bkenan.. hati pula terasa ingin keseorangan...
itu lah lumrah manusia.. kekadang seperti tidak reti bersyukur dengan apa yg dimilikinya sekrang... apakah aku dlam kategori tsebut... mungkin ya.. dan mungkin tidak...
memang dari dlu pon... ak tak terasa ingin mpunyai pasangan.. ttapi.. apabila keadaan sekeliling berbicara mngenai kasih sayang... diri kadang2 goyah jugak...
disebabkan kesibukan di alam universiti semester2 akhir... aku terasa ingin lebih memilih single drpd double... kerana itu yang aku rasa terbaek buat diri aku... bukan lah aku ingin menolak fitrah manusia untuk mpunyai teman hidup.. tetapi.. hahahaha.. biarkan lah dulu...
bagaikan pelangi.. wujudnya setelah hujan membasahi bumi... baru muncul sang indah menarik perhatian insan untk melihat nya... jadi... izinkan diri ku... untuk menjadi seperti pelangi itu... biarkan diri ku dengan sikap ku... suatu hari nanti.. mungkin ia akan terbuka dan mewangi juga apabila sudah tiba masanya... waiting for 28 februari... doakan lah supaya semua nya berjalan lancar... peace yo..!! ^_^

Saturday, 7 February 2015

Sukarelawan Hujung Minggu



Alhamdulillah... sekali lagi diberi peluang oleh Allah untuk hidup hari ini dan mnyertai program sukarelawan di Hospital serdang... MasyaAllah...

tidak lah dikatakan beriman seseorang itu sebelum dia diuji.... Ya Allah.... berat mata memandang berat lagi beban yang memikul...

Allah beri ujian tanda Allah sayang pd kita... dan ujian buat kita yang tidak sakit pula ialah setakat mana kita bersyukur atas nikmat kesihatan yang Allah beri selama ini.. hurm....


Firman Allah SWT: "Dan apabila hamba-hamba-Ku bertanya kepadamu mengenai Ku (beritahu kepada mereka): Sesungguhnya Aku (Allah) sentiasa hampir (kepada mereka); Aku perkenankan permohonan orang yang berdoa apabila dia berdoa kepada-Ku. Maka hendaklah mereka menyahut seruan-Ku (dengan mematuhi perintah-Ku), dan hendaklah mereka beriman kepada-Ku supaya mereka mendapat pentunjuk.
(Al-Baqarah:186)


( Catatan : ada pesakit yg tertarik pd keindahan Islam... sering mengikuti rancangan berkaitan dengan agama di televisyen.... tdpat seorg sukarelawan yg telah mberi alamt n no tel utk dihubungi jika ad pape pkembangan utk btanya dan masuk agama Islam... ) So... peranan kita...??? ^^ fikir2kan...

***Jom sama2 kita luangkan masa utk join sukarelawan di kawasan yang berdekatan dengan kita...
**Aku mengajak kamu bukan kerana aku sudah baik... Tetapi aku belajar untuk jadi baik bersama2 dengan kamu semua.. Kerana sturga itu luas dan indah tempatnya... dan aku ingin menikmati keindahan syurga itu bersama kamu jua..


AYUH... SAMA-SAMA SAHUT KEBAIKAN...



Wednesday, 4 February 2015

Coretan Jalanan Tanda Ingatan Ku Buat Mu..

Assalamualaikum... bertemu kembali la yer bersama ustazah.. hehe... ustazah ingat ustazah nak update sikit sementara data internet banyak nie... ustazah nak balas blog sahabat ustazah... nak baca tak...???? teruskan la ea baca... kalu awak tak baca.. siapa lagi nak baca blog BISIKAN HATi ustazah nie.. :( hehe...

Sunday, 18 January 2015

PAPAGLAMZ GIVEAWAY.. Dah Join...?? ^_^

Assalamualaikum... dah lama pulak Bisikan Hati senyap... Maaf yer... Tuan punya blog ini dah sibuk dengan kuliah.. hehe... biasa lah budak baru belajar la katakan...

Hari ini special punya entry... hahaha... PAPAGLAMZ GIVEAWAY... Awak semua dah join...??

Cerita serba sedikit mengenai PAPAGLAMZ selama perkenalan kami.. Beliau seorang blogger yang berkaliber... hahaha... rajin komen dalam entry2 blog.... Terima kasih PAPAGLAMZ.... haha... tanpa awak.. apa la makna nya ruang komen di blog saya.. terima kasih kerana memenuhkan ruang komen saya... hahaha..

NAH.... Special For U Allz...

**Jangan lupa tekan pada gambar untuk ke link GiveAway ini yer.. ^_^



 RED CARPET GIVEAWAY BERSAMA PAPAGLAMZ


Dah dapat link nya..?? jangan lupa tekan kat gambar di atas untuk ke laman blog dan contest tersebut... Jom Join ramai2... Kita sama2 support sahabat blogger kita... 

Sekian daripada saya... "Ustazah Syuhada" ... teruskan ber"blogger" .. ^_^


Sunday, 4 January 2015

Cukup Hanya Sekali...!!!

Malam menjelma... bintang kini menghiasi langit yang kegelapan.. menambahkan keindahan malam yang suram...

Aku merenung ke langit... sambil mencari2 sang rembulan... tapi... hampa... bulan telah ditutupi awan yang berarak lemah... 

Tetiba aku teringat kan seseorang...