Friday, 9 December 2011

MaRi kiTa LiHaT SifaT DoMiNaN AnDa...

                        salam ukhwah buat rakan2 sekalian.. ini update waktu kebosanan... jom kita tengok ap sifat yg anda rse lebih drpd sifat2 anda yang lain.. anda dpat thu pnyakit dan pekerjaan yg ad pd sifat2 anda tu,.. 

sebenarnye Allah telah menjadikan manusia dengan 4 lapisan .... iaitu.....

bahagian kepala = ANGIN

*sifat2 yang ada pada ANGIN
# rahsia > Pelik ( suka benda2 yg ghaib dan suka berdoa)
# andai seseorang itu golongan kanan = InsyaAllah dia akan mjdi seorang Imam..
#  andai seseorang itu golongan kiri = maybe dia akan mjdi Bomoh Atau Sami....
# seorang yg mmpunyai wajah yang pelik daripada orang lain.. ( kebanyakan wajah yg sentiasa dalam         bad mood)
# maybe mempunyai gigi yang pelik.. ( contohnye gigi yg jarang2 dll)
# lidah mudah pecah (ulser)
# telinga berair
# kalau study lebih2 akan dpat migrain (ataupon memg ad pnyakit migrain)
# suka benda2 yyang berbentuk ghaib
# suka untuk mengkaji benda2 yang berkaitan kerohanian
# anugerah yang Allah beri => suka berdoa dan mulutnya "masin"
# suka berqiamulail/ bermunajat
# kebanyakan bersekolah agama
# mudah histeria => jika lemah
# kebanyakan berada di tanjung rambutan (sbb trlalu suka perkara ghaib nie)

Bahagian dada => API

*sifat2 yang ada pada API
# rahsia > kasih sayang (berkaitan dgan perasaan)
# wajah Allah jadikan secantik- cantik manusia di muka bumi
# panas baran (sekejap jer)
# sifat kasih sayang yang melimpah ruah
# sifat penyayang dengan binatang
# sifat negatif :- berkawan biar satu, berkasih biar lepas satu... satu...
   - riak, takabur, sombong..
  -mengikut perasaan :- lelaki/ perempuan-  terlibat dgan aktiviti songsang (gay n lesbian)
# sifat positif :- penyayang- sampai sanggup org buat ap sahaja seperti contoh (buat yg sudahh bpasangan)
# sakit :- breast canncer, sakit jantung, limpa, hati, paru-paru

bahagian perut = AIR

*sifat2 yang ada pada AIR
# rahsia :- Akal
# sifatnya mengikut keadaan.. (seperti sungai.. adakala jernih.. adakala keruh)
# pandai berhujah
# problem solving
# baginya tiada benda yang mustahil
# expert dalam mata pelajaran Matematik & Sejarah (lebih kepada fakta)
# tidak mudah mendengar cerrita2 drpda orang lain secara membabi buta
# pandai menggunakan fakta untuk memutar belitkan sesuatu cerita
# jenis yang suka duduk dalam kelas
# senang fokus
# pekerjaan => hakim, peguam, ahli politik, guru..
# sakit => buah pinggang, usus, pancreas, rahim
# andai si dia sakit.. cepat sembuh...


bahagian kaki = TANAH

*sifat2 yang ada pada TANAH
# rahsia :- Kepimpinan
# orangnya stabil & lasak (aktif)
# mat rempit (wheeling) 
# bekerja pendawaian kabel elektrik
# suka aktiviti lasak
# tak suka duduk dalam kelas
# badannya maintain (tak gemuk tak kurus)
# susuk tubuh badan menarik
# ramai dalam kelompok atlet
# wajahnya x hensem x lawa
  => lawa x dak.. tapi.. manisnya ada.. 
# control macho
# sakit :- saraf, urat, darah, tulang,
            :- buasir (makan x jaga)  (suka seafood dan daging)  
            :- lelaki :- prostat (mati pucuk)
            :- perempuan :- rahim (bermasalah)
            *jika kawalan dalam minuman berais x jge selepas bersukan...
            :- gaut => kerja tahan buang air


          semua ini sumber daripada kuliah maghrib yang disampaiikan oleh ustaz zulkarnain di Kem Tanjung Rhu, Sepang, Selangor...
          amcam.. ada yang sme x dgan sifat engkorang semua..?? Alllah menciptakan kita maybe ada semua sifat2 seperti di atas... tapi.. cbe cari ap yg lebih dalam sifat awak semua... hehehe... 

                                                                         .....selamat membaca.... 

5 comments:

nadia misman said...

huhuhu...ade2...mcm2 yg sme...sume ad..angin,api,air n tanah...dh tu..ana yg ane..hiii..:D

sje je.....insyaAllah..msing2 bolh knal dri msing2...hiii
syukran miera...

light of leader said...

sme2 nadia....

Qemey said...

ph mno psangan dye lok???
wt r entry uh deh.. ambo tdo ari uh.. haha..

aLL iS HeRe said...

hihihi.... wani pulop dop tahu hok ane...

pencaricintailahi said...

rse2nye yg sy punye brcmpur2....heheh... papep0n we must always change 0ur attitude t0 a g0od appearance n be a g0od muslimah...insyaAllah....