Wednesday, 5 September 2012

Jangan kau sentuh hati nya

assalamualaikum... hari nie update saja2 ja... sebab tak tahu nak cakap pasal apa lagi... t kte update pasal ilmu2 yer... ehmm.. hari nie upate mengenai.....


HAH.... ini tajuk untuk hari niey... amacam...?? betul x...? bagi yang pernah putus ke sedang sakit bercinta ker.. cuba ambik kata2 niey, antaq kat boyfrenx korang.. seelok2 nya x payah ah ada boyfrenx1 niey.. bukan best pon.. menyakitkan hati lagi ada... menghabiskan kredit.. yang paling kita takuti ialah apabila kita ada boyfrenx2 niey... takut nanti... CINTA yang kita ada tu sepenuhnya diberi pada makhluk bukannya pada PENCIPTA makhluk itu sendiri.. ingat kawan2... CINTA itu milik ALLAH... cinta yang UTAMA dahulu baru cinta pada yang lain.... kerana cinta yang UTAMA tidak akan pernah memberi impak negatif pada diri seseorang... ehm.. ok... apa maksud di sebalik kata2 di atas.. kalu saya x bgtaw pon sure dah ramai yang tahu...
ingat rakan2 semua baik perempuan mahupun lelaki... ingt yer.... JANGAN KAU SENTUH HATINYA ANDAI KAU TAK INGIN MEMILIKINYA...

kerana ada orang dye cepat terkesan dgan kebaikan seseorang.. dengan tutur kata seseorang.. dengan perlakuan seseorang... so.. WATCH OUT...!! anda sedang diperhatikan...!!
contoh... kalu kita sering buat baik pada seseorang..  biar lah buat baik berpada-pada... jangan sampai  dye fkir yang "die nie, baik nye.. ttbe rse ske plak"... hah.. boleh ke korang nak control perasaan orang..?? x leh kan... ehm... seperti bunga mawar yang sedang mekar di taman...



nah.. ambik bunga niey.... tapi ingat... kalu awak semua xthu nak buat apa dengam bunga niey.. jangan sesekali PETIK... jangan sesekali USIK bunga niey... bunga nie ibarat hati kita... kalu diusik, dia akan terasa sesuatu.. kalu kita sentuh.. lagi lah... ehm... ok mcm niey.. engkorang sanggup tengok bunga niey layu x ble korang dh petik..? sure x kan..? ble koang dah petik.. sure lah korang jga bunga nie dengan baik.. letak dlam peti ais ke.. letak dlam air ke... jaga baik2 punya lah xnak bg dye layu... ibarat kan bunga ini kekasih engkorang.... engkorang dh ambik+curi hati dye, engkorang jaga.. and korang terus melamar dye.. kan cantik tu.. x payah lah simpan lama2 nanti takut jadi pape... kan susah... ayat pon dh tunggang langgang.. x thu nk ckap pasal ap.... ye ah... update post sebab bosan je niey... buat yang sedang exam.. terus kan perjuangan anda.. kami di sini mendoakan kejayaan.. buat yang dah mula masuk kuliah.. selamat kembali ke kuliah masing2.. bagi yang sedang sibuk berassgnmnt... chaiyok..!!! buat sehabis baik... da.... smpai sini sahaja nukilanku..

Assalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh....

2 comments:

ahmad said...

cmne plak kalo dye yg sentuh hati kita..??.....hehehehehheh......

light of leader said...

kena ah pandai control diri.. x payah ah smpai dua2 syok sendiri... saya tahu orang yang tanya nie pon pandai control diri bukan..?? so.. serahkan semuanya pd dri mu.. andai xdpat kwal.. serahkannya pada yang MAHA ESA.. kerana DIA yang menciptakan hati hamba2NYA..